Halpakorkoinen laina

Halpakorkoinen laina löytyy kauttamme helposti ja nopeasti. Valitse alta paras lainapalvelu ja kilpailuta vakuudettomat lainat. 

Lainatarjousten vertailu kannattaa aina, koska halpa korko voi tuoda laina-aikana suuren säästön.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4 – 19 %

 • Luotettavin lainavertailu
 • Kilpailuta +20 luotonmyöntäjää
 • Rahat maksetaan tilille nopeasti
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4.19 – 19 %

 • Paras lainan kilpailutus
 • Helppo ja nopea hakemus
 • Suomen suosituin lainapalvelu
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4.41 – 19 %

 • Kansainvälinen lainanvälittäjä
 • Raikas uusi ilme
 • Jopa yli 20 luotonmyöntäjää
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4.5 – 19 %

 • Helppo hakuprosessi
 • TV:stä tuttu lainapalvelu
 • Jopa 25 luottoyhtiötä
Hae lainaa

⭐⭐⭐

Lainamäärät: 5000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 8.79 – 19 %

 • Kansainvälinen rahoitusyhtiö
 • Helppo mobiilisovellus
 • Hieman kallis korko
Hae lainaa

Lainaa halvalla korolla

Halpakorkoinen laina netistä

Laina-aikana maksetaan varsinaisen lainasumman lisäksi korkoa ja erilaisia lainaan liittyviä kustannuksia. Nämä yhteensä muodostavat lainan kokonaishinnan eli sen, kuinka paljon laina tulee sen ottajalle maksamaan.

Lainaan liittyy useimmiten ainakin seuraavia kuluja:

 • Järjestelypalkkio
 • Tilinhoitopalkkio
 • Korko

Järjestelypalkkiota, tilinhoitomaksuja ja muita mahdollisia kuluja kutsutaan myös lainan sivukuluiksi.

Sekä lainan korkoa että erilaisia sivukuluja maksetaan lainan lyhentämisen aikana joka kuukausi. Korko vaikuttaa koko lainan hintaan ja siihen, kuinka paljon lainanlyhennykseen kuluu rahaa kuukausittain. Halpa korko tarkoittaa kaikkiaan edullisempaa lainaa.

Erityisesti pienemmän lainan suhteen kannattaa huomioida myös sivukulut, jotka voivat muodostaa merkittävän osan lainan kustannuksista. Paras mittari lainavertailuun on todellinen vuosikorko, joka huomioi kaikki kulut. 

Halpakorkoinen laina löytyy kilpailuttamalla lainantarjoajat. Voit kilpailuttaa kauttamme isot ja pienet vakuudettomat lainat helposti ja luotettavasti. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat suuresti, joten vertailu voi tuoda laina-aikana ison säästön.

 • Hae vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa
 • Laina-aika 1 – 20 vuotta
 • Lainan korko 4 – 19 %

Lainatarjous tehdään aina jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti. Saat omat korkoprosentit tietoon lähettämällä hakemuksen ja vertailemalla tarjouksia. 

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei velvoita lainan hakijaa vielä ottamaan lainaa. Tarjouksia voi vertailla rauhassa ja niistä voi hyväksyä yhden, jos joukosta löytyy sopiva luotto.

Näin voit saada halpakorkoista lainaa

Lainan hakeminen kauttamme on helppoa. Tavoitat yhdellä sivulla jopa kymmeniä rahoituslaitoksia, joten kattavan lainavertailun tekeminen käy hetkessä.

Löydä halpakorkoinen laina seuraavasti:

Lainatarjouksiin voi tutustua rauhassa. Vertailua kannattaa tehdä erityisesti koron ja lainaehtojen suhteen. Pieni korko voi tietää takaisinmaksun aikana isoa säästöä, kun lainan kokonaiskustannukset ovat pienemmät.

Yleiset ehdot halpakorkoisen lainan hakemiselle ja saamiselle

Jokainen lainantarjoaja määrittää itse ehdot lainan myöntämiselle. On kuitenkin tiettyjä yleisiä ehtoja, joita lainan hakeminen edellyttää. 

 • Ikä – hakijan on oltava täysi-ikäinen tai sitä vanhempi.
 • Tulot – lainaa voi saada vain, jos omaa säännölliset tulot. Säännölliset tulot voivat olla peräisin palkasta, eläkkeestä tai yritystoiminnasta.
 • Luottotiedot – luottotiedot tarkistetaan ja maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saannin.
 • Asuinpaikka – lainan hakijalla on oltava vakituinen osoite Suomessa.

Lainan korko on aina yksilöllinen, joten tiettyä yleistä korkoprosenttia ei ole olemassa. Korko on usein kuitenkin halvempi silloin, kun lainan hakijan taloudellinen tilanne on vakaa, ja tulot ja menot ovat hyvässä tasapainossa.

Halpakorkoinen laina löytyy helpommin yhteishakijan kanssa. Lainaa kannattaa siten hakea yhdessä puolison tai muun läheisen kanssa ainakin silloin, kun se käytetään yhteisiin menoihin.

Halpakorkoinen laina: hyödyt ja haitat

Lainaa ei kannata koskaan ottaa harkitsematta, joten sekä hyötyjä että haittoja on hyvä punnita jo ennen hakemuksen täyttämistä. Näin voi varmistua siitä, että laina ei aiheuta kohtuutonta rasitetta omalle taloudelle ja takaisinmaksu sujuu ilman ongelmia.

Halpakorkoisen lainan hyödyt

 • Halpa korko tarkoittaa edullisempaa lainaa.
 • Kuukausittainen maksuerä voi olla pienempi, jolloin rahaa jää enemmän muihin arjen kuluihin.
 • Halpakorkoisen lainan saa maksettua nopeammin takaisin kuin kalliimman.
 • Halpa laina löytyy helposti kilpailuttamalla.

Halpakorkoisen lainan haitat

 • Halpa korko voi kannustaa valitsemaan tarpeettoman pitkän laina-ajan.
 • Edullisin korko ei aina tarkoita halvinta lainaa. Erityisesti pienissä lainoissa kannattaa huomioida myös kulut ja vertailla erityisesti todellisia vuosikorkoja.
 • Halpa korko voi kannustaa ottamaan aiottua enemmän lainaa.

Vakuudellisen ja vakuudettoman lainan erot

Kulutukseen tarkoitettu laina on useimmiten vakuudeton, mutta pankit saattavat myöntää tiettyihin tarkoituksiin myös vakuudellista lainaa. 

Näiden kahden lainatyypin ero on se, että vakuudellisen lainan pantiksi asetetaan omaisuutta. Jos lainan takaisinmaksu tuottaa ongelmia, voi lainanmyöntäjä viime kädessä muuttaa vakuuden rahaksi. Usein vakuudeksi hyväksytään vain kiinteä omaisuus.

Vakuudettoman lainan saaminen ei puolestaan edellytä omaisuutta, eikä sille aseteta panttia. Lainan hakemisen yhteydessä hakijasta tehdään riskinarvio, jonka perusteella päätetään, voidaanko lainaa myöntää vai ei. 

Pankki tai rahoituslaitos ottaa isomman riskin myöntäessään vakuudettoman lainan. Siksi vakuudettoman lainan korko on yleensä hieman korkeampi kuin vakuudellisen. 

Vakuudellista lainaa ei kuitenkaan välttämättä myönnetä suoraan kulutukseen, vaan sillä on oltava tietty käyttötarkoitus. Myös lainaprosessi on hitaampi, joten lainasummaa ei saa käyttöön heti.

Vakuudellinen lainaVakuudeton laina
Vakuus tai takaaja tarvitaanVakuuksia tai takaajaa ei tarvita
Hitaampi lainaprosessiNopea lainaprosessi
Korko hieman edullisempiLainantarjoajat helppo kilpailuttaa
Lainasumma usein isompiLainasumma voi olla pieni tai iso
Myönnetään yleensä vain tiettyyn käyttötarkoitukseenLainan voi käyttää haluamallaan tavalla
Korko usein vakuudellista lainaa hieman korkeampi

Pankit ovat määrittäneet lähes poikkeuksetta vakuudelliselle kulutusluotolle tietyn alarajan, ja pienemmät kulutusluotot myönnetään vain vakuudettomia. Vakuudellisen lainan voi kuitenkin saada käyttöön esimerkiksi isompaa remonttia varten.

Huomioi nämä tärkeät asiat lainahakemusta tehdessä

Lainahakemuksen tekeminen

Lainahakemus kannattaa aina täyttää erityisen huolellisesti, koska alustava lainapäätös tehdään sen perusteella. Hakemuksen täyttämistä varten tarvitaan tarkat tiedot tuloista, muista luotoista ja asumisen kuluista.

Ajan tasalla olevat tulotiedot löytyvät viimeisimmästä palkkatositteesta. Jos omaa muita vakuudettomia lainoja, luottoja tai osamaksuja, kannattaa niiden jäljellä olevat pääomat selvittää luoton myöntäneeltä taholta.

Lainantarjoaja tarkistaa vielä sen, että hakemuksessa annetut tiedot pitävät paikkansa. Osa rahoituslaitoksista tekee tämän tilitietoja tarkistavan palvelun kautta, joka katsoo tulot ja menot suoraan hakijan tililtä. Tämä nopeuttaa lainaprosessia huomattavasti, jolloin laina on mahdollista saada käyttöön pikaisella aikataululla.

Tiedot voidaan tarkistaa myös käsin tulotositteista, mikä on hieman hitaampaa. Lisäksi tarkistetaan luottotiedot ja jo olemassa olevien velkojen tietoja positiivisesta luottorekisteristä. 

Lainan hakijan kannattaa kiinnittää huomiota hakemusta tehdessä lainasumman lisäksi takaisinmaksuaikaan. Mitä pidemmäksi se valitaan, sitä kalliimmaksi luotto tulee. Tämä johtuu siitä, että kuluja ja korkoa kertyy jokaiselta lainakuukaudelta.

Pitkän takaisinmaksuajan avulla ei kannatta ottaa omaan talouteen nähden liian suurta lainaa. Sen sijaan lainasumma on hyvä suhteuttaa omaan talouteen sopivaksi ja pyrkiä maksamaan se kohtuullisessa ajassa takaisin.

Halpakorkoisin laina löytyy lainavertailustamme

Yhtä tiettyä korkoprosenttia ei ole olemassa millekään lainalle, vaan jokainen lainatarjous on yksilöllinen. Lainojen hinnoittelu vaihtelee kuitenkin suuresti, joten saman hakijan saamat lainatarjoukset voivat erota kokonaiskustannusten osalta jopa sadoilla euroilla.

Halpakorkoinen laina löytyy vain pyytämällä tarjouksia ja vertailemalla niitä toisiinsa. Lainavertailumme auttaa löytämään lainaa matalalla korolla hetkessä. Voit kilpailuttaa kauttamme vakuudettomat lainat pieneen ja suureen tarpeeseen.

Takaisinmaksuaika sovitaan joustavasti, minkä lisäksi voi olla mahdollisuus hyödyntää maksuvapaita kuukausia. Lainasumman saa myös halutessaan käyttöön nopeasti – jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on halpakorkoinen laina?

Halpakorkoinen laina on laina, jossa on mahdollisimman edullinen korkoprosentti. Korko vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, joten halpakorkoinen luotto on yleensä edullisempi.

Mistä löytää lainaa halvalla korolla?

Lainaa halvalla korolla löytää kilpailuttamalla lainatarjoukset. Voit kilpailuttaa kauttamme vakuudettomat lainat helposti edullisen koron löytämiseksi.

Kuka voi saada halpakorkoisen lainan?

Halpakorkoisen lainan saaminen edellyttää täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja. Lainaa saa edullisemmin, kun tulot ja menot ovat hyvässä tasapainossa.

Kuinka nopeasti on mahdollista saada lainaa halvalla korolla?

Lainaa halvalla korolla voi saada tilille jopa saman päivän aikana. Tämä riippuu kuitenkin lainantarjoajasta, ja useimmiten lainaprosessi kestää 2-3 arkipäivää.

Mitä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä?

Lainoja kilpailutetaan mahdollisimman edullisen tarjouksen löytämiseksi. Tätä varten pyydetään lainatarjouksia useasta paikasta ja vertaillaan niitä keskenään.