Matalakorkoinen laina

Matalakorkoisen lainan etsiminen kannattaa, jotta lainan kustannukset eivät pääse kasvamaan kohtuuttoman suuriksi. Tutustu alla parhaisiin lainapalveluihin, joiden kautta löytyy matalakorkoinen laina.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4 – 19 %

 • Luotettavin lainavertailu
 • Kilpailuta +20 luotonmyöntäjää
 • Rahat maksetaan tilille nopeasti
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4.19 – 19 %

 • Paras lainan kilpailutus
 • Helppo ja nopea hakemus
 • Suomen suosituin lainapalvelu
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4 – 19 %

 • Kansainvälinen lainanvälittäjä
 • Raikas uusi ilme
 • Jopa yli 20 luotonmyöntäjää
Hae lainaa

⭐⭐⭐⭐

Lainamäärät: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4.5 – 19 %

 • Helppo hakuprosessi
 • TV:stä tuttu lainapalvelu
 • Jopa 25 luottoyhtiötä
Hae lainaa

⭐⭐⭐

Lainamäärät: 5000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 8.79 – 19 %

 • Kansainvälinen rahoitusyhtiö
 • Helppo mobiilisovellus
 • Hieman kallis korko
Hae lainaa

Lainaa matalalla korolla

Matalakorkoinen laina löytyy helposti netistä

Lainan korko on yksi eniten sen kokonaishintaan vaikuttavista tekijöistä. Mitä matalampi korkoprosentti lainatarjouksesta löytyy, sitä vähemmän korkokuluja varsinaisen lainasumman päälle tulee.

Pienikorkoinen laina löytyy vertailemalla eri lainanmyöntäjiä ja kilpailuttamalla lainatarjouksia. Edullisimman lainatarjouksen etsiminen kannattaa, koska säästöä voi tulla vuositasolla jopa satoja euroja. 

Lainatarjouksista löytyy aina lainakoron lisäksi todellinen vuosikorko. Eri tarjouksien vertailuun kannattaa käyttää nimenomaan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Lainan kokonaishinta muodostuu seuraavista kuluista:

 • Lainakorko (viitekorko ja marginaali)
 • Avausmaksu tai järjestelypalkkio
 • Tilinhoitomaksu
 • Mahdollinen laskutuslisä

Lainatarjoukset poikkeavat toisistaan sekä lainakoron että muiden kulujen suhteen. Todellinen vuosikorko huomioi nämä kaikki mahdollistaen eri tarjouksien vertailun suhteessa toisiinsa.

Matalakorkoista lainaa voi hakea muutamista sadoista euroista jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika vaihtelee 1 – 20 vuoden välillä, ja sen voi sopia joustavasti yhdessä lainantarjoajan kanssa.

Näin saat lainan matalalla korolla

Lainaa matalalla korolla saa ainoastaan vertailemalla ja kilpailuttamalla. Ensimmäistä saatua tarjousta ei kannata hyväksyä, koska siten voi päätyä hyväksymään tarpeettoman kalliin lainan. 

Kilpailuttaminen on nykyään helppoa ja vie vain hetken. Pääset vertailemaan kattavasti eri lainatarjouksia netissä, ja löydät todellisen vuosikoron kautta sinulle edullisimman lainatarjouksen. 

Jokainen lainatarjous on aina hakijakohtainen, joten itselleen tarjottavien lainojen korkoprosentit saa tietoon vain pyytämällä lainatarjouksia.

Kilpailuta matalakorkoiset lainat kauttamme helposti seuraavalla tavalla:

Lainatarjousten pyytäminen on aina lainan hakijan puolelta ei-sitovaa. Siten tarjouksia ei ole välttämätöntä hyväksyä, jos ne eivät ole hinnan tai ehtojen puolelta itselle sopivia.

Matalakorkoisen lainan korko ja ehdot

Lainan korko riippuu aina hakijasta ja pankin tai rahoituslaitoksen hinnoittelusta. Yleisesti lainaa voi saada matalammalla korolla silloin, kun oma taloudellinen tilanne on vakaa ja lainasumma on oman talouden maksuvaraan nähden sopiva.

Matalan koron lisäksi huomio kannattaa kiinnittää myös lainaehtoihin. Lainanmyöntäjät tarjoavat usein mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin, jolloin lainan takaisinmaksuun on mahdollista saada joustoa.

Lainaehdoista löytyy myös tieto siitä, voiko lainaa lyhentäessä tehdä maksutta isompia lyhennyksiä. Niiden kautta laina on mahdollista maksaa nopeammin pois, jolloin myös lainan kokonaishinta jää pienemmäksi.

Kuka voi saada matalakorkoista lainaa?

Matalakorkoista lainaa voi hakea kuka tahansa, mutta lopulliseen korkoon vaikuttaa moni tekijä. Alustava lainatarjous tehdään aina hakemuksessa annettujen tietojen perusteella, joten se kannattaa täyttää huolellisesti. 

Lainantarjoajat edellyttävät hakijoilta ainakin seuraavia asioita:

 • Vähintään 18 vuoden ikää
 • Riittävät säännölliset tulot (palkka-, eläke- tai pääomatuloja)
 • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
 • Luottotiedot kunnossa

Lainan korko on yleensä matalampi silloin, kun hakijan elämäntilanne on vakiintunut. 

Lainaa voi hakea myös yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin korkotaso asettuu usein hieman matalammalle. Kun lainaa on haettu yhdessä, molemmat vastaavat myös yhdessä sen takaisinmaksusta. 

Matalakorkoisin laina on usein vakuudellinen

Vakuudellinen laina on yleensä aina vakuudetonta edullisempi. Lainan korkoon vaikuttaa yleisen korkotason ja lainaa myöntävän tahon hinnoittelun lisäksi se, kuinka suureksi luottotappion riski arvioidaan. 

Vakuudeksi hyväksytään seuraavia asioita:

 • Asunto-osakkeet
 • Kiinteistö
 • Metsä
 • Joskus myös talletukset tai arvopaperit

Vakuudellisessa lainassa riski on pienempi, koska tarvittaessa vakuus voidaan muuttaa rahaksi. Huomaathan kuitenkin että asuntoa voidaan käyttää lainan vakuutena vain silloin, kun siitä on jo maksettu vähintään lainasumman verran pois.

Vakuudellisen lainan hakeminen ja myöntäminen on myös hieman hitaampaa kuin vakuudettoman. Vakuuksien arvioiminen ja asettaminen vievät oman aikansa, joten prosessiin kannattaa varata enemmän aikaa.

Kilpailuta kaikki matalakorkoiset lainat helposti netissä

Kilpailuttamisen kautta löytyy halpakorkoinen laina hetkessä. Lainojen kilpailuttaminen kauttamme on nopeaa, ja se onnistuu alusta loppuun kokonaan netissä. Saat lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, ja pääset vertailemaan niitä matalimman koron löytämiseksi.

Lainatarjous hyväksytään omilla pankkitunnuksilla, jonka jälkeen lainasumma voidaan maksaa tilillesi. Nopeimmillaan laina on käytössä jo saman päivän aikana, mutta useimmiten rahojen siirtymisessä kestää pari arkipäivää.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on matalakorkoinen laina?

Matalakorkoisen lainan korkoprosentti on edullinen. Lainojen vertailussa kannattaa kuitenkin aina käyttää todellista vuosikorkoa ja valita lainatarjous, jonka todellinen vuosikorko on matalin.

Miten löytää lainaa matalalla korolla?

Lainaa matalalla korolla löytyy kilpailuttamisen kautta. Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, ja omat korkoprosentit saa tietoon vain pyytämällä tarjoukset eri lainapalveluista.

Kuka voi saada lainaa matalalla korolla?

Vakuudetonta lainaa voi hakea, kun on täysi-ikäinen, omaa säännölliset tulot ja asuu vakituisesti Suomessa. Hakijalla on oltava myös puhtaat luottotiedot.

Tarvitsenko matalakorkoiselle lainalle vakuuksia?

Vakuudetonta lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudellisen lainan korko on yleensä hieman matalampi, mutta hakijalla on oltava lainan vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Lisäksi on hyvä huomata että vakuudellinen laina maksetaan vakuudetonta lainaa hitaammin tilille.

Miksi lainat kannattaa aina kilpailuttaa?

Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää mahdollisimman matalakorkoisin laina. Luottojen hinnat ja korkoprosentit vaihtelevat paljon, joten ainoa tapa löytää edullisin tarjous on vertailla ja kilpailuttaa tarjoukset.